Starten met koffie

Welke koffiemachine past bij u?

Welke koffiemachine het beste bij u en uw bedrijf past, is afhankelijk van meerdere factoren. Hierover kunt u uitgebreid in gesprek gaan met een vertegenwoordiger van Beko Koffie. Wij geven alvast zes tips.

 1. 1. Bereken hoeveel kopjes koffie er per dag in uw bedrijf worden gedronken.
  Uit onderzoek is gebleken dat we gemiddeld vier kopjes koffie per dag drinken op de werkplek. Herkenbaar? Of drinken u en uw collega’s wellicht juist veel meer thee? Ook is het belangrijk te bepalen of u veel gasten in uw bedrijf ontvangt. Voorkom over- of ondercapaciteit van uw koffiemachine door vooraf een berekening te maken.

 2. 2. Kies een zetmethode die bij u past.
  Gaat u voor een ‘snel bakkie’? Of hecht u waarde aan koffie van verse bonen? Met de verschillende zetmethodes is de keuze binnen het assortiment koffiemachines groot. Laat u goed voorlichten over de verschillende mogelijkheden.

 3. 3. Houd rekening met onderhoud en schoonmaaktijd.
  De hoeveelheid tijd die het onderhoud van een koffiemachine in beslag neemt, verschilt nogal per type. Bij sommige machines is het in een paar tellen gebeurd, terwijl andere machines meer zorg en aandacht nodig hebben.

 4. 4. Let op de tijd die nodig is per kopje koffie.
  Ontvangt u regelmatig groepen mensen in uw bedrijf en heeft u in korte tijd veel kopjes koffie nodig? Dan kunt u het beste kiezen voor een machine die in slechts enkele seconden een kop koffie voor u zet. Is koffie van topkwaliteit juist onmisbaar in uw bedrijf? Een espresso zetten van verse bonen kost soms tot wel dertig seconden. Houd hiermee rekening bij de keuze voor uw machine.

 5. 5. Bepaal welk servicecontract het beste bij u past.
  Jacobs Douwe Egberts Professional biedt diverse soorten servicecontracten aan. Welk type contract het beste bij u past, hangt niet alleen af van het type koffiemachine maar ook van de vraag of u het apparaat huurt of koopt.

 6. 6. Kijk niet alleen naar de aankoopprijs van de machine, maar ook naar de kosten per kopje koffie.
  Om te weten wat u onderaan de streep kwijt bent aan een koffiemachine, is het belangrijk om niet alleen naar de aanschafprijs van de machine te kijken, maar ook naar de prijs per kopje.

  Samen met de specialisten van Beko Koffie kunt u bepalen welk type koffiemachine het beste bij uw wensen en locatie past.